Innovatieve zonneluifel wordt beloond
Nieuws

Harol ontvangt internationale designprijs

Na de Red Dot Award sleept Lux nu ook de Archiproducts Design Award in de wacht. Daarmee ziet Harol zijn innovatief designconcept opnieuw bekroond. De high-end zonwering met exclusieve ‘Invisibly Wired’-armen creëert niet alleen bescherming en schaduw, maar geeft het terras ook alle comfort. Woensdagavond mocht CEO Annick Draelants de award in ontvangst nemen tijdens de prijsuitreiking in Milaan.
Deel dit artikel

Binnen de nieuwe generatie zonwering van Harol is Lux een blikvanger. De jury van de Archiproducts Design Awards 2022 lauwerde de zonneluifel in de categorie Outdoor om zijn minimalistische vormgeving en maximale comfort, als resultaat van een doorgedreven investering in duurzame innovatie.

Zo zijn de staalkabels niet langer zichtbaar en komen de sobere vormen van de knikarmen helemaal tot hun recht. Bovendien zijn deze Invisibly Wired-armen getest op 25.000 cycli, wat neerkomt op tweemaal per dag openen en sluiten gedurende 25 jaar of een leven lang natuurlijke verkoeling. De strakke lijnen en kubistische kast van Lux laten zich vlot integreren in een minimalistische architectuur en passen tegelijk bij klassiekere woningen.

Zonnescherm Lux

Als pionier in het creëren van natuurlijke koelte, onderscheiden we ons graag met duurzame totaalconcepten die opgaan in hun omgeving. Esthetiek speelt hierbij een belangrijke rol en deze award is hiervan een mooie bevestiging.

Annick Draelants
CEO van Harol

Dankzij Lux creëer je natuurlijke koelte van formaat: tot 28 m2 schaduw op je terras, met een uitval tot 4 meter en een breedte tot wel 7 meter. Ook is het zonnescherm Lux koppelbaar tot 12 meter, voor nog meer schaduw in eenzelfde strakke look. Deze royale schaduwzone kan nog uitgebreid worden met een automatisch bedienbare volant in de voorlijst, die kan zakken tot 2 meter. Ideaal om niet alleen de warmte, maar ook het verblindende effect van een laagstaande zon te weren. Verder kan je de zonneluifel Lux uitrusten met dimbare ledverlichting – direct of indirect, in kast, voorlijst en armen – en verwarming. Ook de veilige sensoren laten je zorgeloos genieten van het buitenleven.

Bij Harol zetten we graag in op innovatieve technologieën en de ontwikkeling hiervan. Ben je zelf geïnteresseerd in onze prijswinnende Lux? Zoek dan snel naar een verdeler in jouw buurt.
Vind een verdeler