Tools voor energiebesparing

Voorkom oververhitting

Maak je woning niet alleen energiezuiniger, maar voorkom ook oververhitting met de innovatieve zonwering en rolluiken van Harol. Wij bieden niet alleen oplossingen om je facturen te verlagen en de waarde van je woning te verhogen, maar dragen ook bij aan een groenere leefomgeving en een aangenaam binnenklimaat. Vanaf de eerste planning tot ver na de bouw van je woning, helpen onze producten je om energieprestaties te optimaliseren en oververhitting te voorkomen, waardoor je een comfortabele en duurzame leefomgeving creëert.

Ontdek onze producten

Verhoog de energieprestatie van je woning

Slimme en automatische zonwering van Harol verbetert niet alleen de energieprestatie van je woning, maar draagt ook bij aan een aangenaam binnenklimaat. Hier zijn drie manieren waarop onze producten dit realiseren:

 1. Warmtewering:
  Rolluiken, screens of buitenjaloezieën blokkeren zonnestralen, verminderen opwarming, en verlagen de behoefte aan airconditioning, wat resulteert in lager energieverbruik.
 2. Isolatie:
  Buitenzonwering fungeert als extra isolatielaag, vermindert warmteverlies in de winter en voorkomt oververhitting in de zomer, wat bijdraagt aan betere temperatuurregulatie.
 3. Regulering van natuurlijk daglicht:
  Zonwering en rolluiken helpen bij effectieve regulering van daglicht, optimaliseren het gebruik van natuurlijk licht en verminderen het gebruik van kunstmatige verlichting, wat het totale energieverbruik verlaagt.
Bereken zelf je EPC-waarde

Waarom oververhitting voorkomen?

Tijdens zonnige dagen kan de binnentemperatuur in zeer goed geïsoleerde woningen sterk stijgen. Dit gebeurt ook bij slecht geïsoleerde woningen. Oververhitting is niet alleen onaangenaam maar vermindert ook de productiviteit en is schadelijk voor de gezondheid. Daarnaast kan oververhitting leiden tot het gebruik van energie-intensieve koelsystemen, wat indruist tegen de wereldwijde ambitie van energiebesparing.

Oververhittingsindicator

EPB introduceerde een ‘oververhittingsindicator’ om de installatie van aircosystemen tegen te gaan. Deze indicator stelt een drempelwaarde in (uitgedrukt in Kelvin-uur), die aangeeft hoe lang de binnentemperatuur een bepaalde temperatuur niet mag overschrijden. Onze zonwering en rolluiken bieden een effectieve oplossing om binnen deze drempelwaarde te blijven.

Bepaal de EPB-waarde van je nieuwbouwproject

De EPB-productgegevensdatabank, een initiatief van de drie gewesten, voorziet betrouwbare productgegevens voor alle partijen betrokken bij energieprestatieregelgeving. Harol-producten dragen bij aan de EU-maatregelen voor efficiënter energiegebruik.

Klik hieronder voor erkende gegevens van onze Harol-zonwering onder tabblad 2-3.

Erkende EPB gegevens Harol

Waarom natural cooling

Onze missie, “We Believe in Natural Cooling,” vormt de kern van al onze inspanningen. Wij beschouwen slimme zonwering als de meest natuurlijke en energie-efficiënte manier om de warmte tegen te houden. Vergelijk het met een boom die schaduw biedt: net zoals je natuurlijke verkoeling zoekt onder de takken van een boom, zorgt zonwering ervoor dat de zon wordt geweerd en je woning, terras en werkplek aangenaam koel blijven. Het is als een natuurlijke airco voor je woning, wat niet alleen gezond maar ook duurzaam is.

Voordelen:

 • Besparing op je energiefactuur
 • Passieve koeling in de zomer
 • Isolerend in de winter
Meer over natuurlijke verkoeling