Duurzaamheid

Duurzaamheid zit in het DNA van Harol

Zorgeloos genieten met een groen hart

Terwijl de aarde opwarmt en we te maken krijgen met extremere weersomstandigheden, wordt de impact op onze planeet en ons leven steeds duidelijker. Het wordt steeds urgenter om onze woningen aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering en om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Harol biedt een stukje van de oplossing aan met diverse oplossingen die op een natuurlijke en comfortabele manier je woning, terras of kantoorruimte koelen en isoleren. Hierdoor blijft het binnen- en buitenklimaat aangenaam en wordt de kans op oververhitting verminderd. Maar daar stopt het niet.

Natuurlijke verkoeling is ook verweven in onze bedrijfsfilosofie, in alles wat we doen en hoe we het doen, zowel nu als in de toekomst.

Natural Cooling: energievriendelijke verkoeling

Net zo natuurlijk als schaduw

Onze missie, “We Believe in Natural Cooling,” staat centraal in alles wat we doen. We beschouwen zonwering als de meest natuurlijke en energie-efficiënte manier om je woning te verkoelen, vergelijkbaar met de natuurlijke verkoeling die de schaduw van bomen biedt.

Net zoals je verkoeling zoekt onder de takken van een boom, zorgt de zonwering ervoor dat de zon buiten blijft en je huis lekker koel blijft. Het is als een natuurlijke airco voor je woning, gezond en duurzaam.

Lees alles over natural cooling

Onze bijdrage aan een groene toekomst

Onze toekomstgerichte visie gaat verder dan de producten die we maken. We passen onze toewijding aan het milieu, onze medewerkers en klanten ook toe op de manier waarop we ons bedrijf beheren.

Windturbine, Waterbesparing & Afvalrecycling

De productiefaciliteiten van Harol werken op 100% groene energie dankzij een eigen windturbine.  Door deze bron van hernieuwbare energie kunnen we jaarlijks maar liefst 3.600 ton CO₂-uitstoot besparen. Daarnaast zijn onze productiefaciliteiten uitgerust met gerecyclede watersystemen, wat resulteert in aanzienlijk minder waterverbruik en een verminderde milieu-impact. Bovendien recycleren we maar liefst 99% van ons afval. Dat is het resultaat van een nauwe samenwerking met een netwerk van toegewijde verdelers en leveranciers.

Eco-design

Met het principe van eco-design in het achterhoofd, werd het Coolscreen ontworpen. Door een minimaal aantal onderdelen en een schroefloos design beperken we de vraag naar grondstoffen en voorraden, terwijl het vermijden van lijm in het assemblageproces de milieuvriendelijkheid van de screens verhoogt. Deze inspanningen hebben Harol Coolscreen de Archiproducts Sustainability Award opgeleverd. Een bijkomend positief aspect is dat al onze rolluiken, screens en verandazonwering ook op zonne-energie verkrijgbaar zijn, wat bijdraagt aan een energiezuinige en duurzame oplossing.

Elektrisch wagenpark & Fietsleasing

Onze volledige Harol-fleet bestaat uit 100% hybride en elektrische voertuigen, waarmee we een duurzame benadering van mobiliteit omarmen. Bovendien worden al onze voertuigen on-site opgeladen met behulp van onze eigen groene windenergie. Onze werknemers die de frisse buitenlucht verkiezen, profiteren van de mogelijkheid om (elektrische) fietsen te leasen via Harol. Deze regeling ondersteunt niet alleen duurzaam woon-werkverkeer, maar biedt ook aanzienlijke voordelen voor de gezondheid door regelmatige lichaamsbeweging en het verminderen van de dagelijkse stress.

Groene tuin

Harol heeft een prachtige tuin met diverse planten aan de ingang van het gebouw. Deze groene omgeving draagt bij aan een esthetisch aantrekkelijke inkom en bevordert de luchtkwaliteit en het algemene welzijn van onze medewerkers. Op het terras met eetruimte genieten onze medewerkers van een ontspannen lunch of een verfrissende pauze in de buitenlucht. Deze groene ruimtes bieden een gezonde en aangename werkomgeving aan ons Harol team.

BEN-kantoren

Onze kantoren zijn bijna-energieneutraal (BEN), wat betekent dat we minimaal energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De benodigde energie voor onze activiteiten halen we uit onze eigen windturbine en groene netstroom. Bovendien bestaan de bouwelementen en ons meubilair uit gerecycleerd materiaal. Als een duurzaam alternatief voor flessenwater voorzien we iedereen van gezuiverd kraantjeswater.

Duurzame coating

Als we onze producten van dichterbij bekijken, valt op dat deze  afgewerkt zijn met een duurzame poedercoating gelakt in onze eigen milieuvriendelijke poederlakkerij.
Onze lakkerij maakt gebruik van gerecycled water om de milieu-impact van de essentiële behandeling te minimaliseren. Hiermee zetten we verdere stappen in de richting van duurzaamheid en milieubewustzijn.

Respect voor mens en planeet

Met concrete acties dragen we actief bij aan de bescherming van onze planeet en het efficiënt gebruik van grondstoffen en materialen. Dit maakt Harol tot een milieubewuste partner voor consumenten en bouwprofessionals, die streven naar duurzame oplossingen zonder concessies te doen aan kwaliteit en comfort.

Daarnaast organiseren we diverse activiteiten om het welzijn op het werk te bevorderen, variërend van workshops over stressmanagement tot leuke teambuildingactiviteiten. We beschouwen onze medewerkers als ons meest waardevolle kapitaal. Ook dat is duurzaam ondernemen.

Over ons

Trotse klimaatambassadeur

In 2021 werd Harol met trots bekroond tot VOKA-klimaatambassadeur, een erkenning voor onze toewijding aan klimaatneutraliteit en duurzaam ondernemen. Als vooraanstaande klimaatambassadeur binnen het Vlaams netwerk van ondernemingen toont Harol leiderschap in het streven naar een groenere toekomst.

Voka is onze partner in crime als het gaat om duurzaamheid, waarbij ze bedrijven zoals Harol ondersteunen bij het integreren van duurzaamheid in de bedrijfscultuur en het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen. Een logische stap vooruit is onze deelname aan het VOKA Duurzaamheidscharter, een concreet actieplan, in lijn met de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN. Elk jaar ondergaan we een grondige evaluatie door een team van onafhankelijke experts.

Dit gedurfde plan is iets waar we bij Harol volledig in geloven en waar we vol enthousiasme voor gaan.

E-book over natuurlijke verkoeling

Ontdek bij Harol de kracht van natuurlijke verkoeling, de drijvende motivatie achter al onze inspanningen. Verken de gevolgen van klimaatverandering voor mens en biodiversiteit in ons gratis e-book, waarin we laten zien hoe natuurlijke verkoeling een cruciaal onderdeel is van de weg naar een energieneutrale samenleving.

Neem een belangrijke stap richting meer duurzaamheid en download ons e-book nu.

Download het gratis e-book