Zonwering

Verkoel je woning op een stijlvolle manier met zonwering

Matteo Simoni, Vlaams acteur bekend van zijn hoofdrollen in Marina en Safety first, en Loredana Falone, bezielster van het duurzame Belgische modelabel ‘Wearable stories’, wonen met hun dochter Giulia in een gezellige buurt in Antwerpen. Met een prachtige raampartij van 5 meter hoog en 4 meter breed aan de achterkant van hun huis, is het niet evident om de warmte buiten te houden en de privacy te bewaren. 
Deel dit artikel

Verkoeling in stijl

Matteo en Loredana wisten een stijlvolle woning te strikken in het centrum van Antwerpen met zeer veel lichtinval dankzij de grote ramen en een knusse tuin. Door de grote lichtinval komt er, samen met de zonnestralen, ook heel wat warmte mee binnen. Bovendien is voor een jong gezin met een dochtertje van 1 jaar, privacy ook een belangrijk gegeven. Grote ramen betekenen naast een mooi zicht naar buiten uiteraard ook veel inkijk naar binnen toe.

Om de zon en overtollig licht te weren uit hun woning, maar ook om extra privacy te creëren, kwamen Matteo en Loredana in contact met Harol. De boodschap was duidelijk: het gezin wilde hun comfort verhogen, maar wel op een stijlvolle manier. De oplossing moest feilloos integreren op hun achtergevel. Harol ging samen met hen op zoek naar de perfecte oplossing, die warmte buiten houdt en privacy garandeert, zonder de esthetiek van het huis teniet te doen. Uit het ruime gamma van buitenzonwering kozen ze voor screens met een discrete kast, in een passende tint bij hun raamstructuur. Omwille van de matchende kleuren en het strakke design van het doek en de kast geeft het geheel een rustige uitstraling die perfect bij hun huis past. Gesloten screens zorgen daarnaast ook voor de nodige privacy door de inkijk van buitenaf te blokkeren. Toch zijn ze niet volledig afgeschermd; door de screens kan nog wél naar buiten gekeken worden. Hierdoor blijft de connectie met de buitenwereld behouden.

De rol van duurzaamheid

Het stijlvolle koppel is niet alleen tevreden met de zonwerende en esthetische voordelen van hun screens. Ook duurzaamheid speelt voor hen een belangrijke rol. Zo is Loredana zelf actief bezig met het aspect duurzaamheid in het kader van haar modelabel ‘Wearable Stories’. Het Belgische merk Harol met hun lokale productie en energie-efficiënte oplossingen was voor hen dan ook een logische keuze. Lokale producten en natuurlijke verkoeling zorgen ervoor dat het milieu minder belast wordt door de uitstoot van internationaal vervoer en energieverslindende alternatieven zoals airco’s.

Duurzaamheid bij Harol