Rolluiken

14 voordelen van op maat gemaakte rolluiken

Steeds meer huiseigenaars kiezen voor rolluiken omdat ze isoleren en de veiligheid van je woning verhogen. Maar wist je dat rolluiken zoveel meer kunnen? Na het lezen van deze voordelen hoef je niet meer te twijfelen. We hebben het je gemakkelijk gemaakt en maar liefst 14 voordelen opgelijst. 
Deel dit artikel

1. Bescherming tegen ongewenste bezoekers

Je huis is gebouwd met sterke materialen. Duurzaam beton, ijzersterk staal en briljante bakstenen. De zwakke punten? Je ramen en deuren. Die kunnen dus wel een extra beschermingslaag gebruiken. Rolluiken vormen een extra hindernis voor ongewenste bezoekers en dragen zo bij tot de inbraakveiligheid van je woning. Het is zelfs mogelijk om je rolluiken nog sterker te beveiligen met speciaal ontwikkelde veiligheidspakketten. Zo krijgen inbrekers echt geen kans!

2. Gegarandeerde privacy in je huis

Je kent het wel: je zit gezellig binnen in de woonkamer op een koude, donkere winteravond. Gezellig, hé? Iets minder gezellig als je je bedenkt dat anderen al snel kunnen meegenieten van jouw interieur. Heb jij binnen het licht aan? Dan kijken buitenstaanders recht naar binnen en dat wil je natuurlijk niet. Met rolluiken heb je echt volledige privacy. Niemand ziet of hoort iets als ze voorbij wandelen. Dat is pas genieten!

3. Bespaar op je energiefactuur

Wist je dat je rolluiken ook isolerend werken? Naast je dak, zijn je ramen en deuren de plek waar de meeste warmte buiten glipt. In de winter wil je de warmte zoveel mogelijk binnen houden. Koude winternacht? Laat je rolluiken op tijd naar beneden zodat je niet alleen van privacy, maar ook van extra warmte geniet. In ons gamma vind je zelfs superisolerende rolluiken met isolatie in de kast. Dat creëert de beste U-waarde op de markt, waardoor het transport van thermische energie in het materiaal enorm vermindert en de isolatiewaarde verbetert.

4. Akoestisch comfort

Rolluiken isoleren niet alleen warmte, maar vormen ook een barrière voor geluid. De akoestische isolatie tot wel 39 dB zorgt ervoor dat je binnen veel minder last hebt van straatlawaai. Zo dragen onze rolluiken bij aan jouw goede nachtrust. Slaapwel! Wist je trouwens dat je onze rolluiken kan combineren met de SilensioTM motor? Deze is stiller dan eender welk huishoudapparaat door het soft start-stop principe.

5. Controle over de lichtinval

En hoewel rolluiken het allerbest hun werk doen als ze volledig naar beneden zijn, is het soms ook fijn om ze niet volledig te sluiten. In de winter wil je vaak zo lang mogelijk genieten van zonlicht, maar een laagstaande zon zorgt soms voor vervelende sterke zonnestralen. Door je rolluik deels naar beneden te laten, geniet je zo van het beste van beide werelden.

6. Volledig verduisterend

Slaap jij het allerbest in een volledig verduisterde kamer? Dat is logisch: slapen in volledige duisternis is goed voor je gezondheid. Het bevordert namelijk de aanmaak van melatonine. Dat is het ‘slaaphormoon’ dat je helpt om makkelijk in slaap te vallen en ‘s nachts goed door te slapen. Je slaapkamer kan dus maar beter écht donker zijn als je rust nodig hebt. Dat is altijd voordelig, maar wanneer je bijvoorbeeld tijdens de nacht werkt en overdag slaapt, kun je bijna niet zonder die verduistering. Rolluiken zorgen voor een volledige verduistering.

7. Gepersonaliseerde stijl en afwerking

Het ene rolluik is het andere niet. Er is dan ook enorm veel keuze in types en afwerking. Zeker wanneer je nog moet bouwen is het interessant om vooraf je opties te bekijken. Zo is er een verschil tussen voorbouw-, inbouw-, opbouw- en voorzetrolluiken: je kan rolluiken zichtbaar of onzichtbaar installeren in de gevel. Personaliseer je rolluiken met een klassieke of ultramoderne uitstraling, kies uit meer dan 300 kleuren en een ruim gamma lamellen. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

8. Natuurlijke verkoeling

Hete zomerzon? Ramen zijn de grootste bron van warmte in de woning. Eenmaal de zon is binnengekomen raakt die nog moeilijk buiten. Dit is het thermos-effect. Tijdens de warme zomermaanden is er dan kans op oververhitting van je woning. Dat is niet fijn om in te leven én is bovendien slecht voor je gezondheid. Goed nieuws: rolluiken fungeren ook als zonwering. Ramen gericht op het oosten, zuiden en westen kunnen vooral een zonwerende laag gebruiken.

Professor Shady Attia, burgerlijk ingenieur architect en hoogleraar aan de Universiteit van Luik, zei het al: “Het is verstandiger en efficiënter om eerst en vooral werk te maken van buitenzonwering. Natuurlijke koeling door zonwering is prioritair. Zo zorg je ervoor dat het zonlicht de woning niet binnendringt. Een airco zonder zonwering is bekeken vanuit de totale kost, milieukost inbegrepen, eigenlijk geen goede oplossing: het vreet energie en doet aan symptoombestrijding, terwijl buitenzonwering (zoals rolluiken) het probleem bij de wortel aanpakt.”

Voorzie standaard zonwering bij ramen op het oosten, zuiden en westen

9. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Rolluiken vragen een bepaalde investering. Die investering is het meer dan waard omdat er zoveel voordelen zijn op zoveel verschillende vlakken. Bovendien kun je eventueel besparen op andere dingen in je woning. Zo heb je in je slaapkamer geen functionele gordijnen meer nodig. En een airconditioning? Ook dat is een kost die je waarschijnlijk kan uitsparen door de zonwerende functie van je rolluiken. Benieuwd naar de prijs? Ontvang nu je gratis offerte op maat. 

10. Complete automatisatie

Wist je dat je rolluiken niet alleen kan motoriseren, maar ook kan automatiseren? Met een io-homecontrol® technologie van Somfy kun je vanop een afstand je rolluiken aansturen met je smartphone. Je kan scenario’s instellen om met één druk op de knop een bepaald effect te verkrijgen. Zo kun je een ‘vakantie-scenario’ instellen of een scenario voor het slapengaan. Dat maakt je woning nog slimmer én veiliger.

11. Onderhoudsvriendelijke duurzaamheid

Wil je extra lang van je rolluiken genieten? Dan is enig onderhoud wel aangewezen. Dat betekent niet dat je iemand over de vloer krijgt die je rolluiken vanbinnen en vanbuiten voorziet van een controle. Het betekent wel dat je je rolluiken proper moet houden. Dat kan heel eenvoudig met een zachte spons en sopje.

12. Lange levensduur

De kasten en geleiders zijn gemaakt uit stevig aluminium en de lamellen worden opgeschuimd voor extra stevigheid en een langere levensduur. De lamellen zijn bovendien beschermd tegen krassen met een speciale beschermingsvilt. Dat zorgt ervoor dat je rolluiken er jaar na jaar stralend uit blijven zien.

13. Volledig op maat

Rolluiken zijn altijd volledig op maat van jouw huis en je persoonlijke stijl en wensen. Een expert komt bij je langs om alles tot in de puntjes op te meten. Plan je al aan het begin van je bouwproces om rolluiken te installeren? De architect kan deze meteen mee voorzien in de plannen, zodat je van de best mogelijke oplossingen geniet. En zoals al eerder gezegd krijg je de kans om je rolluiken volledig te personaliseren, wat je stijl ook is.

14. Energie-efficiënte oplossing op zonne-energie: SolarCool

Onze rolluiken zijn altijd een energievriendelijke, duurzame keuze. Maar wist je ook dat je voor nog meer innovatie kunt kiezen? Onze SolarCool-oplossingen beschikken over rolluiken op zonne-energie. Deze rolluiken werken 100% op groene zonne-energie dankzij een zonnepaneel en bijbehorende batterij die je rolluiken wel twee keer per dag kunnen sluiten, 45 dagen lang. Zelfs in complete duisternis.

Oplossingen op zonne-energie

Harol rolluiken: een logische keuze

En, overtuigd van de vele voordelen? Ijzersterke rolluiken zijn allesbehalve gedateerd. Meer nog: het is dé manier om nu en in de toekomst je woning op een duurzame manier te beschermen tegen invloeden van buitenaf. De keuze voor een rolluik is misschien dus sneller gemaakt dan je dacht. Het enige dat je moet beslissen, is welk type het best bij jou en je woning past.

 

Onze specialisten helpen je graag bij de zoektocht. Ontdek een Harol-specialist in je buurt of vraag direct een offerte aan.

Vind een verdeler