Terrasoverkappingen

Dankzij buitenzonwering 10°C koeler binnen

In 2015 lieten Peter en Stephanie hun jarenzestigwoning grondig verbouwen. Ze hadden aan alles gedacht: uitstekende isolatie, een nieuwe gevelsteen en grote raampartijen achteraan. “We hadden gehoopt dat de zonwerende ramen de warmte zouden buitenhouden”, zegt Stephanie. “Maar sinds 2015 hebben we alleen maar hete zomers gehad en de binnentemperatuur liep op tot flink boven de 30° C. En eens de hitte binnen zit, krijg je ze niet meer buiten. Het was niet meer gezond, zeker ook niet voor onze dochter van anderhalf jaar.”
Deel dit artikel

Storm en regen

Peter en Stephanie beseften dat er een oplossing moest komen. Het werd een combinatie van screens en een terrasoverkapping, mooi uitgevoerd in exact dezelfde kleur als het buitenschrijnwerk. Peter: “De screens lieten we op de vaste ramen installeren. Aan het schuifraam kozen we voor een pergola, omdat je dan zowel schaduw hebt op je terras als zonwering voor je raam. We hebben voor een overkapping gekozen omdat die nog steviger is dan een zonneluifel. Het doek staat altijd mooi strak. En bij lichte regen kunnen we gewoon buiten blijven zitten.” “De installatie is vlekkeloos verlopen”, vult Stephanie aan. “Voor de steunpalen van de terrasoverkapping moesten gaten worden geboord in het polybeton van het terras. We vreesden dat dat barsten ging veroorzaken, maar dat is gelukkig niet gebeurd.”

Het is heerlijk om op het terras te zitten. In ons huis is het nu tot 10° C koeler in de zomer. Een airco hebben wij niet nodig.

Peter – eigenaar woning

Buitenmensen

De levenskwaliteit van Peter en Stephanie is er sinds de installatie van de zonwering afgelopen zomer sterk op vooruitgegaan. “We zijn echte buitenmensen”, zegt Peter. “Het is heerlijk om op het terras te zitten. In ons huis is het nu tot 10° C koeler in de zomer. Een airco hebben wij niet nodig. Ik ben trouwens niet zo’n fan van die kunstmatige koelte in huis. De doekzonwering heeft als leuke bijkomstigheid dat het lekker knus wordt binnen. Je kan nog onbelemmerd buitenkijken, maar inkijk is er niet meer. Ik merk dat we de zonwering vaker naar beneden laten dan ik oorspronkelijk had gedacht.” Is er iets dat ze achteraf bekeken anders zouden hebben gedaan? “Ja, meteen bij de verbouwing voor ingebouwde zonwering kiezen. Al moet ik zeggen dat door de kleurkeuze en de strakke materialen alles een mooi geheel vormt. Maar ik raad alle vrienden en collega’s met verbouwingsplannen nu wel aan om meteen aan zonwering te denken.”

Zonwering
Wil je zelf graag je woning op een duurzame manier verkoelen? Maak dan zeker eens kennis met onze Natural Cooling producten en ontdek waarom we zoveel belang hechten aan deze duurzame verkoelingstechniek.
Natural Cooling