Nieuws

Ontdek de voordelen van zonwering op Global Shading Day

Als je ooit de slogan ‘We believe in natural cooling bent tegengekomen, ben je waarschijnlijk bekend met Harol. Harol is gespecialiseerd in het ontwikkelen van oplossingen die gebouwen op natuurlijke wijze koelen. Zonwering speelt hierbij een cruciale rol door zonlicht tegen te houden voordat het het glas bereikt, waardoor de binnenruimte niet oververhit raakt. Deze benadering is de ideale manier om op een energiezuinige manier de binnentemperatuur van gebouwen te reguleren. Hoewel dit principe altijd al belangrijk is geweest, neemt het -door de klimaatverandering- elk jaar in belang toe.

Deel dit artikel

Global Shading Day

Elk jaar op 21 maart, samen met het begin van de lente, vieren we ‘Global Shading Day’. Hoewel het woord ‘vieren’ misschien niet precies de essentie van de dag weergeeft, gaat het vooral om bewustwording. Ondanks onze collectieve anticipatie op de lente en de eerste warme zonnestralen, is het cruciaal om ons bewust te zijn van de mogelijke gevaren van de zon: huidkanker, oververhitting, verminderde productiviteit en diverse gezondheidsproblemen. Externe zonwering dient als een verdediging tegen deze nadelen en biedt een energie-efficiënte oplossing. Als trotse partner van ES-SO en Verozo ondersteunt Harol actief dit initiatief. Onze toewijding aan ‘natuurlijke koeling‘ komt tot uiting in de oplossingen die we bieden, en we streven ernaar deze belangrijke boodschap wijd te verspreiden.

Wat te verwachten?

Gedurende de week rond 21 maart zetten fabrikanten en verdelers hun zonwerende oplossingen in de schijnwerpers met diverse activiteiten. We nodigen je uit om een van onze verdelers te bezoeken en alle voordelen van onze zonweringsoplossingen te ontdekken. Wat je eisen ook zijn of wat de stijl van je woning ook is, wij garanderen een oplossing die perfect aansluit bij jouw behoeften.

Waarom externe zonwering belangrijk is

Je vraagt je misschien af waarom externe zonwering zo belangrijk is. Kun je niet gewoon de airconditioning aanzetten als het te warm wordt? Hoewel airconditioning effectief de luchtvochtigheid en temperatuur binnenshuis regelt, heeft correct gebruik ervan aangetoond dat het gezondheidsrisico’s beperkt. Onjuist gebruik, zoals het te koud instellen van de airconditioning of het verwaarlozen van het onderhoud van de filter, kan echter leiden tot problemen zoals rond geblazen stof en bacteriën, wat de ademhalingsgezondheid beïnvloedt. Hier komt externe zonwering om de hoek kijken. Zonwering voorkomt dat de ruimte überhaupt te sterk opwarmt. En dit alles zonder significant energieverbruik – een win-win voor zowel het milieu als je portemonnee.

Alternatief voor airco

Onze planeet heeft dringend energiezuinige alternatieven nodig voor traditionele airconditioning. Wetenschappelijk onderzoek van Guidehouse geeft aan dat het gebruik van dynamische of slimme zonwering tot 100 miljoen ton CO2-uitstoot kan vermijden en 285 miljard euro kan besparen tegen 2050, met een energiebesparing tot wel 60%. Het blijven installeren van meer airconditioners als reactie op klimaatverandering en toenemende hittegolven zal alleen maar een vicieuze cirkel in stand houden.

Hoe onze oplossingen bijdragen aan natuurlijke koeling

De missie van Global Shading Day sluit perfect aan bij onze kernwaarde van natuurlijke koeling. Harol investeert voortdurend in innovatieve, duurzame oplossingen om gebouwen op een natuurlijke en energiezuinige manier passief te koelen. Alleen al in België houden onze rolluiken en zonwering tal van woningen aangenaam koel tijdens hete zomers.

Ons uitgebreide assortiment externe zonwering biedt 1000 oplossingen voor één zon, perfect afgestemd op jouw voorkeuren en woning. Met screens bescherm je ramen tegen directe zonnewarmte, terwijl je buitenzicht behouden blijft. Zonneluifels, zonneschermen en terrasoverkappingen bieden schaduw waar nodig. Wat het nog aantrekkelijker maakt, is het feit dat onze energiezuinige oplossingen weinig energie verbruiken. Dit maakt Harol-producten duurzaam en milieuvriendelijk, vooral in vergelijking met traditionele airconditioning.

Wist je dat we zelfs Solar-oplossingen ontwikkeld hebben die volledig autonoom werken op zonne-energie dankzij een zonnepaneel? Met een krachtige 2,2 Ah batterij kun je je screen, rolluik of verandazonwering openen en sluiten gedurende 30 dagen zonder op te laden. Dit bespaart niet alleen op je energierekening, maar draagt ook bij aan een mooiere, groenere wereld. Bovendien worden onze oplossingen volledig lokaal en op groene windenergie geproduceerd!

Lees meer over natuurlijke verkoeling

Global Shading Day – Doe je mee?

Zien we je tijdens de week van 21 maart bij een van onze verdelers? Vind een verdeler bij jou in de buurt, ontdek onze duurzame oplossingen en leer hoe ze van jouw woning een comfortabel, koel toevluchtsoord kunnen maken.

Zoek een verdeler