Terrasoverkappingen

Een pergola voor het creëren van een buitenkeuken of eetruimte

Het voorjaar: het is een speciale periode, vind je niet? De koude winterdagen liggen grotendeels achter ons. Stilaan hunkeren we al naar de zomer. Eindeloze, zwoele avonden, onvergetelijke momenten met familie en vrienden. Zalig, toch? En tegelijk denken we aan de hittegolven: de eeuwige zoektocht naar schaduw en de nood aan afkoeling in en rond je huis. Die gezellige lunch op je terras wordt al snel een oververhit scenario met zweet, toegeknepen oogjes en een algemene staat van ongemak. Terug naar binnen dan maar? Echt comfortabel genieten op je terras, dat vraagt een oplossing op maat. En die vind je bij onze pergola’s.
Deel dit artikel

Een pergola in je tuin zorgt elke dag voor terrasjesweer

Buiten leven is echt gezond. Het kan je bloeddruk verlagen, het is goed voor je luchtwegen en mentale gezondheid. Het is dus niet vreemd dat jij zo lang mogelijk wilt genieten van je terras. Maar wanneer jij van de buitenlucht wilt genieten in je eigen tuin, heb je maar best een plek waar je dat comfortabel kan doen, zodat je ook ten volle kan profiteren van al dat moois dat de buitenlucht te bieden heeft.

Met een terrasoverkapping creëer je zo’n plek. Een echte buitenruimte die je helemaal naar jouw noden en stijl kan personaliseren. Met een pergola geef je je huis een extra nieuwe kamer waar je de hele zomer lang heerlijk kan genieten van onvergetelijke momenten. Een holiday at home, noemen we het wel eens. Klinkt dat niet heerlijk?

  • Je creëert een extra buitenkamer aan je woning waar je echt lekker kunt vertoeven.
  • Een pergola biedt tal van opties om nog meer comfort te creëren.
  • Je geniet van een mix van puur design met ultiem comfort.
  • Een pergola past perfect op elk terras.
  • Je geniet op een duurzame manier van extra schaduw.

Zeiden we ‘de hele zomer’? We bedoelen natuurlijk het ganse jaar. Want zelfs na de zomer kan je je pergola helemaal uitbouwen tot een gezellige, warme stek, waar je nog heel lang smakelijke diners of winterse barbecues kunt organiseren. Ook wanneer het buiten frisser is of de zon niet (meer) schijnt, is het er heerlijk zitten. Onze pergola’s zijn namelijk goed uitgerust:

  • De doeken zijn bestand tegen windstoten tot 48 km per uur (Beaufort klasse 6).
  • Je kan kiezen voor een regenwerend doek.
  • Opgerold zit het doek in een afgesloten kast waardoor het bij weer en wind stralend blijft.
  • Wanneer geopend zorgt een slim ZIP-systeem ervoor dat het doek extra vast zit. Zo krijg je een uitermate strak doek dat bovendien zeer windvast is.
  • Onze pergola’s zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren en een breed gamma aan structuurlakken

Jouw pergola als eetkamer of buitenkeuken inrichten

Welke pergola past bij jou?

Pergola Air

Pergola Air heeft ingebouwde, verticale screens én een vaste driehoek. Daarmee ban je wind en regen uit je buitenkamer, in combinatie met de geïntegreerde waterafvoer. Je kan deze pergola eenvoudig laten installeren tegen je gevel door middel van een volledig gesloten kast. Zo blijft het doek ook jarenlang als nieuw. Bovendien geniet je van super veel opties die deze oplossing nog aantrekkelijker maken.

Air

Pergola Versuz

De Versuz heeft een mooi, minimalistisch design. Dankzij de slanke voetpalen en geleiders ziet deze pergola er gewoon mooi uit. De compacte, strakke kast versterkt dat effect. Voor de liefhebbers van design, die ook vooral willen genieten van comfort. Ook deze pergola is uit te rusten met heel wat fijne opties.

Versuz

Of eet jij liever onder een lamellendak of vouwdak?

Je kan onze pergola’s dus wel onweerstaanbaar noemen. Dat maakt van deze oplossing een perfecte keuze om nog meer buiten te leven, te eten en te genieten. Maar wat als jij toch net iets andere wensen hebt? Misschien wil je nog meer controle over de lichtinval en luchtcirculatie op je terras of snak je naar een modulaire oplossing waarvan je het dak volledig kan openschuiven? Dan maak je best eens kennis met onze lamellendaken en vouwdaken.

Onze lamellendaken

Met onze lamellendaken geniet je, net zoals met een pergola, veel langer van je tuin en terras. Het dak bestaat uit kantelbare lamellen waarmee je zelf bepaalt hoeveel zonlicht en lucht je binnenlaat. Van lamellendak Brera kun je zelfs het dak volledig open schuiven! Het uitzonderlijk knap design van deze oplossingen laat jou, je familie en je gasten altijd op en top genieten. En natuurlijk is ook dit type terrasoverkapping uitbreidbaar met heel wat interessante opties. Zo kun jij altijd van de buitenlucht genieten, in de zon of schaduw.

Overkapping met lamellendak

Onze vouwdaken

Met een vouwdak verleng je je huis, zonder aan licht in te boeten. Bij dit type terrasoverkapping, geïnstalleerd tegen je gevel of volledig vrijstaand, kun je het dak volledig openen en sluiten. De regen- en windbestendige doeken beschermen je bij weer en wind. En nee hoor, je komt geen luxe tekort: verwarming, verlichting, wanden, zijdelingse screens… Al deze opties zorgen ervoor dat je van een zalig buitengevoel kunt genieten, van de eerste lentezon tot de laatste winterbui.

Overkapping met vouwdoek
Zie jij jezelf binnenkort ook genieten van een lekkere lunch op je terras, bij weer én geen weer? Zoek en vind een Harol-verdeler in je buurt en ontdek de oplossing die het best bij je past.
Vind een verdeler