Terrasoverkappingen

Zo dicht mogelijk bij de natuur, ook voor de klanten

Nele is zaakvoerder van het familiebedrijf Blueberry Fields. Naast het kweken van blauwe bessen – en alles wat daaruit voortkomt – wil ze vooral haar passie delen met anderen. Door bijvoorbeeld haar klanten een heerlijk stukje taart of bessensap op het terras te serveren, onder een comfortabele terrasoverkapping van Harol. Zelfs bij kwakkelweer blijft dat lekker. Buiten zitten is altijd gezellig, wat de weerman of -vrouw ook voorspelt.
Deel dit artikel

“Cadeautjes van de natuur”, zo noemen ze hun blauwe bessen bij Blueberry Fields.

Cadeaus die ze graag willen delen, net zoals de producten die ermee gemaakt zijn, en de prachtige omgeving waarin ze groeien. Nele runt Blueberry Fields te midden van een natuurreservaat en wandelgebied. Welnu, zaak, het is een combinatie van verschillende activiteiten die elkaar mooi aanvullen. Centraal staat de blauwe bes, zoetzuur als een blauw pareltje waarmee meer mogelijk is dan je zou denken.

Een deel van de cadeautjes gaat naar de veiling. Een deel is voor de zelfpluk; een alsmaar populairder concept waar je voorzien van een mandje zelf de velden in mag om je voorraad bij elkaar te plukken (iedereen die dat al eens gedaan heeft, zal beamen dat zelfgeplukt fruit veel lekkerder smaakt dan in de winkel). En een laatste deel wordt met de hand verwerkt. In confituren en sapjes. In taart of siroop. In thee, jenever en wijn. Ja, hier kan je zelfs chocolade met blauwe bessen krijgen. Hoeveel lekkerder kan het worden?

Vroeger was dit een familiebedrijf, maar in 2012 nam Nele het roer over en besloot zich volledig op fruit te richten. Dat bleek niet alleen lucratiever, het brengt ook mensen samen.

Nele wil niet liever dan de vruchten van haar werk delen, en het is duidelijk dat veel mensen dat verhaal smaken.

Het plukseizoen loopt van begin juli tot september en is een vaste trekker geworden tot ver buiten de regio. Mensen die liever enkel genieten zonder plukmoeite vinden hun weg naar het terras waar blauwpaarse lekkernijen worden geserveerd.

Het is hier dat Nele een Harol-buitenlevenoplossing liet plaatsen. Een uitgepuurde structuur die contrasteert met, en tegelijk mooi aansluit bij de oude koeienstallen. Zij- en bovenkanten kunnen open of afgesloten worden al naargelang het weer. Geen onlogische ingreep als je het wispelturige weer in acht neemt. Zelfs als het miezert, blijf je gezellig buiten zitten terwijl het een beetje als binnen aanvoelt.

Terrasoverkappingen

Een naadloze integratie van een moderne overkapping aan een oud gebouw.

Hoewel ze strak van design en vorm zijn, zijn de terrasoverkappingen toch perfect geïntegreerd in het oude gebouwtje. Geen plots opstekende wind die hier de slagroom van je bessentaartje zal blazen. Ook met deze ingreep kan je dus langer genieten van buiten.

Naast plukken, kopen en proeven kan je op het domein van Bluebluerry Fields ook prachtig wandelen. Met een gids tijdens het seizoen, indien gewenst. Buiten het seizoen zonder. Er zijn drie educatief-idyllische wandelingen. De bomenwandeling, de beekwandeling; en hoe kan het anders, de bosbessenwandeling natuurlijk.

Onze pergola’s