Terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen voor een comfortabele buitenruimte

Huisje? Daar hoort voor de meeste mensen meestal ook een tuintje bij, om de eenvoudige reden dat je gewoon naar buiten kan wanneer je daar nood aan hebt. Buiten leven is gezond en fijn. Als je echt zo veel mogelijk buiten wilt zijn, is het ideaal om een paar gezellige plekjes te hebben om volop te genieten. Op je terras, aan je woning of achteraan in de tuin, in een mooie hoek. Buiten leven doe je trouwens niet alleen in de zomer. Integendeel: vaak wil je in de lente bij de eerste zonnestraal, al zo snel mogelijk naar buiten. En ook na de hitte van de zomer heb je nog zin om even weg te dromen in jouw gezellige buitencocon. Met onze terrasoverkappingen geniet je het hele jaar door van je tuin, terras of de gezonde buitenlucht, of het nu 10°C is of 30°C.
Deel dit artikel

Jouw buitenkamer: the place to be

Je hebt vast al een heleboel plannen voor jouw eigen buitenkamer. Heerlijk, toch? Lekker wegdromen bij de mogelijkheden, zo zalig. Je mag er zeker van zijn dat onze terrasoverkappingen de ruimte creëren waar jij naar op zoek bent. Een ruimte die je helemaal zelf kan vormgeven, wat de functie ervan ook mag zijn. Zo kan jouw buitenruimte vooral dienen als extra ontspanningsruimte, maar ook als plek om je af te zonderen van alle afleiding.

Het mooiste decor voor een tuinfeest

Een extra kamer? Dat betekent: meer ruimte om te vieren. e perfecte plaats om een feestje te organiseren, is onder jouw terrasoverkapping. Denk maar aan een zomers tuinfeestje, wanneer je op warme momenten even de koelte van de schaduw kunt opzoeken.  Afgeschermd van wind en regen, fijn feesten bij elkaar,  wanneer het buiten nog wat kouder is.. Geen rommel of gedoe in je huis, enkel gezelligheid in je buitenkamer.

Een plek om te chillen bij het zwembad

Wil je een eigen poolhouse? Onze terrasoverkappingen lenen zich hier perfect toe. Om lekker te zonnen, je spullen netjes weg te bergen of gewoon even te genieten van een snack met je kinderen, tussen het spelen door. Geen ingebouwd zwembad? Wie zegt dat je geen poolhouse kunt hebben met een opbouwzwembad?

Een kantoor bij je thuis

Thuiswerk is niet meer weg te denken. Dat brengt voor veel mensen heel wat voordelen met zich mee, maar het is wél belangrijk dat je een ruimte hebt die is aangepast aan jouw werkritme. Werk je regelmatig van thuis? Dan weet je dat je echt nood hebt aan een plek om helemaal afgezonderd te kunnen werken, in volle focus. Ook voor studerende kinderen is dat zo. Onze terrasoverkappingen bieden zo’n plek. Een ruimte bij je thuis, maar toch afgesloten van je leefruimte, zodat jTe na een lange werkdag alles achter je kunt laten. Het uitstekende zicht op je tuin is mooi meegenomen!

Een multifunctionele ontspanningsruimte

Misschien zoek je gewoon meer ruimte en meer buitenlucht. Een multifunctionele ontspanningsruimte waar je eender welke plannen kunt uitvoeren. Wat dacht je van een eigen workout plek? Een speelruimte of hobbykamer? Als je kiest voor een terrasoverkapping met glazen of houten schuifwanden, verwarming en verlichting, profiteer je het hele jaar door van plezier en ontspanning. Wat dat voor jou ook mag betekenen!

Een buitenkeuken of extra eetruimte

Fijnproever? Dan zijn onze terrasoverkappingen perfect om een gezellige eetruimte of buitenkeuken mee in te richten. Denk maar aan al die leuke ontbijtjes en sfeervolle diners die je hier kunt organiseren. Op zwoele zomeravonden, maar net zo goed op een kille herfstochtend. Door verwarming en verlichting als optie toe te voegen aan je terrasoverkapping, vergeet je de tijd van de dag en maakt het  seizoen niet uit. Eindeloos genot!

Terrasoverkappingen in alle vormen en maten

Hoe jouw buitenruimte eruit komt te zien? Dat bepaal je eigenlijk helemaal zelf. De mogelijkheden zijn eindeloos. De eerste, meest belangrijke keuze die je moet maken is voor welk type terrasoverkapping je kiest. Ons aanbod bestaat uit vouwdaken, pergola’s en lamellendaken. Elk type heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en unieke afwerkingen.

Vouwdaken

Onze vouwdaken creëren een buitenruimte waarvan je het dak volledig kan openen of sluiten. Een vouwdak wordt meestal tegen de gevel van je woning geplaatst, maar kan ook volledig afzonderlijk staan. Strak en slank of met een iets robuustere look: in ons aanbod vind je gegarandeerd wat je zoekt. Met zijdelingse screens, verwarming en verlichting geniet je probleemloos het hele jaar door van je buitenruimte. Van de eerste lentezon tot de laatste winterbui!

Overkapping met vouwdoek

Pergola’s

Onze pergola’s met hun zonwerend doek beschermen je niet alleen tegen zon en regen, maar zorgen ook voor een fijn plekje om te zitten. Een echte sfeermaker voor je terras, kun je wel zeggen. Een pergola plaatsen we tegen de gevel, aan je terras. Strak en performant, helemaal aangepast aan jouw wensen. Nog meer gezelligheid? Dat kan! Met extra verwarming en verlichting creëer je eindeloze avonden. Sfeer verzekerd!

Overkapping met oproldoek

Lamellendaken

Onze lamellendaken zijn misschien wel ons paradepaardje. Deze terrasoverkappingen hebben, zoals de naam zelf al aangeeft, een dak van lamellen. Daarmee regel je zelf de lichtinval en luchtcirculatie. Volledig openschuiven? Ook dat is mogelijk bij lamellendak Brera. De lamellendaken zijn koppelbaar en dus perfect voor grote terrassen en horecazaken. En door de unieke opties kun je echt spreken van een buitenkamer. Zo beschermen houten of glazen schuifwanden je volledig tegen weer en wind en zorgt een ingenieus afwateringssysteem voor nog meer comfort.

Overkapping met lamellendak

Terrasoverkappingen zijn volledig te personaliseren

Je begrijpt vast al dat onze oplossingen zich helemaal aanpassen naar de functie die jij voor jouw buitenruimte in gedachten hebt. Je kan je terrasoverkapping ook volledig personaliseren. Zo past hij volledig bij je smaak en de stijl van je huis én voldoet het volledig aan je wensen op het vlak van comfort.

Schuifwanden

Wil je de buitenruimte kunnen afsluiten? Kies voor schuifwanden, die je volledig kan sluiten of open schuiven. Je kan gaan voor glazen schuifwanden maar ook houten wanden zijn een optie.

Screens

Zon en wind efficiënt buitenhouden? Dat kan met geïntegreerde screens. Zo voorkom je dat de ruimte opwarmt en bescherm je jezelf nog sterker tegen schadelijke uv-stralen.

Kleur

Je kan de kleur van je oplossing ook helemaal laten samensmelten met de kleuren van je woning. Met meer dan 300 RAL-kleuren en diverse structuurlakkleuren heb je méér dan genoeg keuze.

Verwarming

‘s Avonds nog wat langer genieten of op koude dagen extra warmte verkrijgen? Je kan kiezen voor verwarmingselementen bij je oplossing.

Verlichting

En om ook in het donker onder je terrasoverkapping te vertoeven, zorgen we ook voor de nodige verlichting. Voor de vroege werkers en de late genieters.

Pure verwennerij onder je terrasoverkapping

Zie jij het al helemaal zitten, zo’n eigen buitenruimte waar je volop kunt leven? Of het nu is om te werken, te sporten, te eten of te relaxen: jij geeft onze terrasoverkappingen persoonlijkheid en een eigen verhaal. Wij zorgen voor het performant en duurzaam design.

Hebben we een deal? Ontdek onze oplossingen bij een Harol-verdeler in je buurt. 
Vind een verdeler