Terrasoverkappingen

Ontdek de voordelen van screens voor je terrasoverkapping

Ontsnap aan de grillen van moeder natuur en omarm het buitenleven dankzij een terrasoverkapping of pergola. Voeg extra comfort toe aan je buitenleven-oplossing met screens van Harol en creëer een oase van rust waar je beschut bent tegen de weerselementen. Of het nu de verzengende zon, de wispelturige wind of ongewenste insecten zijn, deze windvaste screens bieden een betrouwbare barrière, zodat je het hele jaar door kunt genieten van je terras. En alsof dat nog niet genoeg is, geniet je ook van extra privacy zonder afbreuk te doen aan het adembenemende uitzicht op je tuin.

 

Deel dit artikel

Waarom screens aan je terrasoverkapping?

Dankzij een terrasoverkapping met screens kan je het hele jaar door genieten van je tuin, ook als het ontzettend heet is buiten of net in de frissere periodes, zoals het tussenseizoen. Het toevoegen van screens aan je terrasoverkapping of pergola biedt een scala aan voordelen die je buitenervaring naar een hoger niveau zullen tillen.

Schuifwanden & screens

De voordelen van screens voor aan je terrasoverkapping

Bescherming tegen weer en wind

Met doekzonwering blijf je onder je terrasoverkapping beschermd tegen regen en wind, waardoor je buitenplezier nog verder wordt vergroot. Het doordachte ontwerp van de screens zorgt ervoor dat ze windbestendig en duurzaam zijn, waardoor je kunt genieten van een langdurige bescherming. Dankzij het ZIP-systeem zijn de screens voor je terrasoverkapping speciaal ontworpen om windbestendig te zijn.

 

 

Meer privacy

Het meest waardevolle aspect van screens is wellicht de extra privacy die ze bieden. Met screens kun je ongestoord genieten van je buitenruimte, zonder nieuwsgierige blikken van buren of voorbijgangers. Je behoudt overdag optimaal zicht op de tuin, terwijl inkijk wordt beperkt. Met de screens naar beneden vermijd je inkijk onder je terrasoverkapping, terwijl je nog steeds visueel contact houdt met de tuin.

Insectenwerend

Insectenbestrijding is een bijkomend voordeel van screens. Ze vormen een effectieve barrière tegen muggen en vliegen, waardoor je ongestoord buiten kunt zitten.

Natuurlijke verkoeling

Bescherm jezelf tegen schadelijke uv-stralen, zelfs tijdens het tussenseizoen, wanneer de zon nog niet op zijn warmst is, maar wel laag staat en de uv-index reeds hoog is.

 

Eenvoudig te bedienen

De io-sturing biedt een naadloze interactieve bediening door het ontvangen en verzenden van instructies. Met integratie in home domotica via Somfy Tahoma, heb je de controle over de positie van je screens, zelfs op afstand. Slechts één opdracht op je smartphone en je screens glijden naar beneden. En met de toevoeging van een zon- en windsensor, wordt de automatische aansturing geactiveerd, waardoor je altijd beschermd bent tegen de elementen.

Mix en match je kleur

Ook op het vlak van stijl en personalisatie kan je op je beide oren slapen. Je kan je screens volledig afstemmen op je pergola of terrasoverkapping. Je hebt de keuze uit meer dan 300 RAL-kleuren en diverse structuurlakken, allemaal zonder meerprijs. Creëer jouw unieke stijl, die past bij je overkapping en woning.

Welke soorten overkappingen zijn er?

Hoe reinigen?

Voor het reinigen van de screens van je terrasoverkapping volg je dezelfde stappen als bij andere screens. Begin met het verwijderen van het grove vuil met een zachte borstel en reinig vervolgens de screens met een mild sopje. Zorg er altijd voor dat de screens goed droog zijn voordat je ze weer oprolt om vlekken of schimmelvorming te voorkomen.