Terrasoverkappingen

Breid het succes van je horecazaak uit dankzij een terrasoverkapping!

Op zoek naar de perfecte oplossing om je horecaruimte uit te breiden? Dat kan perfect met de toevoeging van een terrasoverkapping, zoals een pergola of zonneluifel. Harol heeft een breed aanbod aan oplossingen én extra opties om je klanten maximaal comfort te bezorgen. Het hele jaar door. Van pergola’s en zonneluifels tot screens en verwarmingselementen. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? We zetten alle opties op een rij.
Deel dit artikel

Creëer meer ruimte voor je zaak

Niet genoeg ruimte voor al je klanten in je restaurant of café? Of wil je investeren in een slimme oplossing waardoor jouw zaak het hele jaar door een hotspot wordt?

Goed nieuws, want je hoeft helemaal niet te investeren in een tijdrovende aanbouw. Je kan snel en eenvoudig naar buiten toe uitbreiden met de toevoeging van een terrasoverkapping of pergola. Op die manier kan je extra zitruimte voorzien, benut je optimaal de oppervlakte van je terras en genieten je klanten het hele jaar door van een gezellige plek buiten. Je kan het lenteseizoen vroeger laten starten, de zomer langer laten duren en het maximum halen uit de herfst- en wintermaanden.

Bij Harol voorzien we niet alleen slimme oplossingen op maat van woningen, maar ook op maat van jouw horecazaak. Al onze terrasoplossingen worden volledig op maat gemaakt en gepersonaliseerd op basis van jouw voorkeuren en de noden van jouw zaak. Ze kunnen aan elke stijl en bouwstructuur aangepast worden. Zo hebben we ook talloze (RAL-)kleuren en afwerkingsopties waaruit je kan kiezen. We geven alvast de verschillende mogelijkheden die je in overweging kan nemen wanneer je de gepaste terrasoplossing kiest ter uitbreiding van je horecazaak.

4 seizoenen, één oplossing

De verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden waarmee jij je zaak naar buiten toe kan uitbreiden met een terrasoverkapping. Dat kan eenvoudig door het toevoegen van voldoende zitruimte buiten met stoelen en tafels. Dat is een snelle oplossing die zich perfect leent tot het zachtere en warmere weer in de lente en zomer. Wil je je terras het hele jaar door gebruiken? Dan kan je kiezen voor extra beschutting dankzij een pergola of terrasoverkapping. Hier heb je heel wat verschillende mogelijkheden om te combineren of om uit te breiden. Zo kan je kiezen voor een pergola met verwarmingselementen, glazen of houten schuifwanden en een lamellendak of een zonneluifel uitgerust met ledverlichting.

De types overkappingen

  • Lamellendak
  • Vouwdak
  • Pergola

Extra opties voor maximaal comfort

  • Glazen of houten schuifwanden
  • Screens
  • Verwarming
  • Verlichting

Lamellendak: schaduw tot op de millimeter!

Met een lamellendak transformeer je elk terras tot een gezellige ruimte buiten.

Dankzij de kantelbare lamellen heb je verschillende mogelijkheden om je klanten het zo comfortabel mogelijk te maken. In de zomer wil iedereen genieten van het mooie weer op een terras, maar een brandende zon op het hoofd is niet gezond en verre van aangenaam. Het lamellendak komt met een afstandsbediening waarmee je het dak volledig kan openen, volledig kan sluiten of je kan ook een tussenoplossing bieden door de lamellen te kantelen. Opgelet: lamellendak Brera kan je volledig openen en sluiten, de andere lamellendaken niet. Ook bij regenachtig weer kan je op beide oren slapen. Onze lamellendaken zijn uitgerust met een geïntegreerde regengoot waardoor het water wordt afgevoerd en je terras en meubilair lekker droog blijven.

Wil je een losstaande terrasoverkapping of eerder eentje die aansluit aan de gevel van jouw zaak? Het kan allemaal! De modulaire constructie kan zelfs oneindig uitgebreid worden, zowel in de lengte, als in de breedte.

Patio of vouwdak: de cabrio’s onder de terrasoverkappingen

Een patio, ook wel vouwdak genoemd, is een terrasoverkapping die zich volledig plooit naar jouw wensen. Je kan het dak volledig openen voor maximale lichtinval of volledig sluiten bij regenweer. De doeken van onze patio’s zijn uiterst regen- en windbestendig, waardoor ze windstoten tot wel 100 km/uur kunnen doorstaan. Dankzij de gebogen doekprofielen loopt het regenwater slim weg. Je kan de patio’s tegen de gevel van je zaak laten bevestigen, maar ze kunnen ook perfect losstaand geplaatst worden. Ons gamma biedt met andere woorden zowel vrijstaande als aanbouwmodellen. Wil je bijvoorbeeld op het dakterras van je zaak een patio laten plaatsen? Dat is perfect mogelijk.

Pergola: elke dag terrasjesweer

In de zomer kan je als horeca-uitbater genieten van het uitzicht op een overvol terras. Dankzij onze pergola’s kan dat nu ook in de winter!

Met de toevoeging van extra verwarming en verlichting zorg je voor een knusse plek zodat je klanten het hele jaar door kunnen genieten van een hapje of een drankje op jouw terras.

Daarnaast zijn onze pergola’s dankzij een innovatief ZIP-systeem uitgerust met strakke, zonwerende doeken. Dat verzekert beschutting tegen de zon én regen. In tegenstelling tot een lamellendak of vouwdak, rolt het doek van onze pergola’s volledig op in de kast. Op die manier blijft het doek jaren lang stralen. Wanneer geopend, zorgt het ZIP-systeem ervoor dat het doek extra vast zit. Dat resulteert in een strakke look en feel én zorgt er bovendien voor dat het doek zeer windvast is.

Maak je terrasoverkapping af met…

Schuifwanden

De toevoeging van glazen of houten schuifwanden creëert de mogelijkheid om je terras aan te passen aan de noden van het seizoen. In de zomer wil je dat er zoveel mogelijk frisse lucht doorheen het terras kan waaien. Op die manier krijgen je klanten de nodige bries ter verkoeling en voorkom je het greenhouse effect van een afgesloten buitenruimte.

In de winter zorgen de schuifwanden ervoor dat je het terras kan afsluiten. Hierdoor bescherm je je klanten tegen de barre weersomstandigheden zoals wind en regen. Want ook wanneer je terras overdekt is, kunnen de klanten nog tocht ervaren wanneer de buitenzijdes van het terras open blijven.

Warmte-elementen

Een goede verwarming op je terras zorgt ervoor dat de mensen ook in de herfst en winter gezellig kunnen zitten op het terras. In combinatie met schuifwanden, zorg je voor heel wat meer warmtebehoud en genieten ook de klanten die verder van de verwarming verwijderd zitten van de gezelligheid.

Verlichting

Met verlichting creëer je ’s avonds een unieke, romantische sfeer. Ideaal om de donkere dagen in de winter op te lichten of om een gezellige sfeer te creëren bij speciale gelegenheden.

Een slimme investering!

Door te investeren in een pergola of terrasoverkapping kan je het hele jaar door genieten van een gevulde zaak: zowel binnen, als buiten! Dankzij de terrasoplossingen zorg je ervoor dat je terras aanvoelt als een echte, volwaardige buitenkamer. Kortom, een slimme én duurzame investering.

Onze producten zijn allemaal 100% in België geproduceerd met de focus op duurzaamheid. Zo onderwerpen we onze oplossingen aan heel wat testen om ervoor te zorgen dat we onze klanten maximaal gebruikscomfort kunnen garanderen. Daarnaast zijn niet alleen onze producten duurzaam, maar gaan we ook voor groen tijdens het hele productieproces!

 

 

Breid jij het succes van jouw zaak uit met de oplossingen van Harol? Ontdek waarom Harol de perfecte partner is en bespreek de mogelijkheden bij een verdeler in jouw buurt.
Vind een verdeler