Terrasoverkappingen

Moderne terrasoverkappingen voor een zalig buitenleven

Heerlijk wegdromen in je eigen cocoon, proevend van het buitenleven. Met een terrasoverkapping van Harol kun je in elk seizoen buiten zitten. Het vervroegt de lente en verlengt de zomer, tot ver in het najaar. Klinkt dat als muziek in de oren? Dan ben je vast benieuwd naar onze moderne terrasoverkappingen die een meerwaarde zijn voor jouw comfort en woning. 
Deel dit artikel

Weg stress en winterdip, hallo slaapkwaliteit en gezondheid!

Regelmatig contact met de natuur houdt onze geest scherp en vermindert stress. Zelfs twintig minuten in de natuur kan je stresshormoon aantoonbaar verlagen. Het is niet nodig om actief te bewegen, gewoon aanwezig zijn in de natuur is al voldoende. Neem de tijd om te zitten, laat de natuur op je inwerken en vergeet alles om je heen. Dat is pas genieten!

Dat lijkt eenvoudig in de zomer, maar wat met de koude winterdagen? Dan is het des te belangrijker. In de winter ervaren veel mensen een dip door het gebrek aan zonlicht en vitamine D. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, is het net heel belangrijk om naar buiten te gaan. Buiten zijn stimuleert de aanmaak van melatonine, een hormoon dat de slaapkwaliteit verbetert.

Uit onderzoek blijkt zelfs dat patiënten die uitzicht hadden op een groene omgeving sneller herstelden en minder pijnstillers nodig hadden. Een groene omgeving heeft dus zelfs positieve effecten op het genezingsproces. Voldoende zonlicht en groen om je heen zijn met andere woorden onlosmakelijk verbonden met een goede gezondheid. En buiten zijn biedt dus talloze voordelen voor je fysieke en mentale welzijn.

Onze terrasoverkappingen creëren echte tuinkamers die ervoor zorgen dat je sneller, langer en intenser buiten kan genieten. Van rust en stilte, of net van veel gezelligheid, samen met anderen. Onder een Harol terrasoverkapping ontstaan verhalen en herinneringen om nooit te vergeten.

Een selectie moderne terrasoverkappingen uit ons gamma

Je kan natuurlijk altijd gewoon buiten gaan zitten om te genieten van frisse lucht. Maar met een terrasoverkapping wordt dat nóg leuker. Je bent lekker beschermd tegen koude en regen, zon en wind. Bovendien zijn onze vouwdaken, pergola’s en lamellendaken prachtig om naar te kijken. Ze worden volledig op maat gemaakt en zijn dus compleet personaliseerbaar. Zo kies je niet alleen de grootte en de kleur, maar bepaal je ook welke accessoires voor jou belangrijk zijn. Ledverlichting, verwarming, sensoren en schuifwanden: het is slechts een greep uit de mogelijkheden. Benieuwd naar de mooiste, moderne terrasoverkappingen die jouw woning een ongelofelijke upgrade bezorgen? We tonen je een aantal van onze favoriete, strakke, minimalistische looks.

Vouwdak Phoenix Free

Met een vouwdak als deze Phoenix Free kun je echt in alle vrijheid genieten. Het is een uitermate strak vouwdak, rechttoe, rechtaan. Daardoor is het eenvoudig te installeren, als vrijstaande blikvanger of tegen je woning om een unieke buitenkamer te creëren. Het vouwdak is volledig openschuifbaar, waardoor je de zon lekker kan laten binnen schijnen op koude dagen. Te warm? Weer de zon door het hoogwaardige doek te sluiten en bescherm jezelf tegen de schadelijke stralen.

Phoenix Free

Vouwdak Phoenix Air

Hemels genieten. Zo wordt dit vouwdak beschreven op onze website. Daar moesten we niet lang over nadenken, want het is exact wat je ervan kan verwachten. Het vouwdak is heel eenvoudig te installeren en ziet er wondermooi uit. Uniek in z’n soort, met een karakteristieke look door strakke voetpalen en arcades: Phoenix Air kan tegen de gevel worden gemonteerd, maar kan ook op zichzelf in je tuin staan.

Phoenix Air

Vouwdak Nomo

Onze Nomo patio is een volledig horizontaal vouwdaksysteem dat je zelfs bij regen laat genieten van het buitenleven. De gebogen doekprofielen en het standaard regenwerende doek garanderen een goede waterafvoer. Het schroefloos design is mooi én duurzaam, en zorgt ervoor dat de patio zowel tegen de gevel gemonteerd kan worden als losstaand in de tuin.

Voor een maximale lichtinval, laat je het doek volledig open. Heerlijk, toch? Bovendien heeft de Nomo super strakke lijnen en een slank design, wat het moderne karakter van deze patio benadrukt.

Nomo

Pergola Versuz

Verrassend slank én performant, dat is onze Versuz Pergola. Een elegante blikvanger waarmee je nog langer van je terras, zwembad en tuin geniet. De Versuz wordt gekenmerkt door puur design, gecombineerd met ultiem comfort. De uitermate strakke kast en slanke voetpalen zijn enorm modern en geven je tuin een sublieme look. De pergola gebruikt een ingenieus ZIP-systeem waardoor de doeken jarenlang strak gespannen blijven. Het doek blijft bovendien altijd beschermd tegen weer en wind door de volledig gesloten kast.

Versuz

Lamellendak Brera

Een lamellendak is een compleet unieke oplossing omdat het enorm veel vrijheid biedt op het vlak van lichtinval. Het benadert het sterkst een veranda of uitbouw van je huis doordat je het dak volledig kan sluiten. Het grootste voordeel van onze Brera? De lamellen kun je niet alleen volledig sluiten, maar ook volledig openschuiven of deels kantelen, zodat jij zelf volledig je eigen ideale lichtinval en luchtcirculatie bepaalt.

Wil je in de winter de zon dus net binnenlaten om je buitenkamer op te warmen? Yes, you can. Met houten of glazen schuifwanden, verlichting en verwarming maak je het plaatje compleet. Bovendien kun je sensoren gebruiken om de stand van het lamellendak volledig automatisch te regelen. De sobere, verfijnde look past bovendien perfect bij eender welke stijl, van ultramodern tot gezellig klassiek.

Brera
Geniet jij binnenkort ook van een van onze terrasoverkappingen in je tuin of aan je terras? Ontdek de mogelijkheden bij een verdeler in je buurt of ontdek meteen al onze terrasoverkappingen online.
Terrasoverkappingen